fbpx

Yoga en Meditatie

Als basis van al mijn lessen is de koninklijke Raja Yoga. Dit is een volledige vorm waar alle disciplines zoals asanas, ademoefeningen, pranayama, meditaties en (zelf)studie vertegenwoordigd zijn. Een veel gebruikte afgeleide vorm die ik gebruik is de Hatha.

In mijn wekelijkse lessen, afhankelijk onder andere van het niveau van de groep pas ik de Hatha, Power en Yin yoga toe. Door ons te focussen op het lichaam en de ademhaling vinden we o.a. balans, rust en krijgen we meer energie.  Je leert oefeningen en krijgt tools, eenmaal onder de knie, ook kan toepassen buiten de yogamat

In mijn yogalessen nemen we even afstand van alles wat ons dagelijks bezig houd. We beoefenen houdingen met volledige aandacht zodat je in het ‘hier en nu’ leeft. Even geen zorgen en geen stress. In een groep, privé of online zorg ik ervoor dat jij helemaal tot jezelf komt en de aandacht krijgt die jij nodig hebt. Hierin
varieer ik bijvoorbeeld met flow of lang in de houding blijven. Zo leer jij lichaam kennen en kun je heel bewust onnodige spanning weg laten vloeien. Ademhaling is een essentieel onderdeel van de les en elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening zodat je helemaal relaxed naar huis gaat.

20 redenen voor Yoga?

Helpt je met de basis van een gezonde levensstijl

Helpt je om je medicijngebruik te verminderen

Voorkomt rugklachten en versterkt de rug

Helpt je om afvalstoffen af te scheiden

Helpt je om beter voor jezelf te zorgen

Helpt je om emoties te ontladen

Verbetert je lichaamshouding

Verbetert je zuurstofopname

Reguleert je zenuwstelsel

Verbetert je bloedcirculatie

Verbetert je CO2 balans

Vergroot je flexibiliteit

Versterkt je spieren

Helpt je beter slapen

Versterkt je botten

Verlaagd je bloeddruk

Verbetert je focus

Verbetert je balans

Helpt je ontspannen

Maakt je energieker

Privé les

Wil je privacy, meer persoonlijke aandacht, verdieping of wellicht heb je een blessure? Dan is een privé les een goede keus voor jou. Graag stem ik met je jouw wensen en doelen af.

Groepsles

Samen met je vrienden of vriendinnen een privé
groepsles? Ik geef vanaf 5 personen een groepsles.
Vraag naar de mogelijkheden.

Meditatie

Altijd al willen verdiepen in meditatie of ‘gewoon’ even wat hulp nodig?  Als meditatiedocent begeleid ik wekelijks groepen vanaf simpele concentratie oefeningen naar het volledig zelfstandig mediteren. Dit kan zowel in het in de Nederlandse taal als in het Engels voor particulieren en bedrijven, ter plekke of online.

Wordt toeschouwer van jouw gedachten in plaats van een geleid te worden door deze. Voel je meer verbonden met jezelf en wereld om je heen. Leer jezelf meer accepteren. Voel verlichting in je pijn. Verminder stress en leer beter om te gaan met angst. Dit zijn maar enkele bewezen voordelen van meditatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met me op voor mee informatie!

De grootste les die ik heb geleerd in de meditatie: 

‘ik ben niet mijn gedachten’

5 Mythes over Meditatie

  • Om goed te kunnen mediteren moeten mijn benen gekruist zijn

  • Meditatie gaat over geen gedachten hebben

  • Meditatie gaat over het controleren van je emoties

  • Ik kan alleen mediteren als ik rustig ben.

  • Meditatie is moeilijk

Meditatieles op maat

Informeer naar de mogelijkheden voor meditatielessen, online, op locatie, cursus of wekelijkse lessen via lesrooster.

Review