fbpx

Yoga

Zo leer je met aandacht het lichaam te voelen en kun je bewust onnodige spanning weg laten vloeien.

Yoga gaat over eenwording en de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven.  De lessen die ik geef worden afgestemd op het niveau van de deelnemers zodat voor zowel de beginnende als de gevorderde yoga beoefenaar groei te vinden is. Ik wil je laten ervaren dat yoga niet alleen een fysieke beweging is maar een manier om je volle potentieel in te zetten voor een gezond, voldaan en liefdevol leven. Mijn basis is de Raja yoga. Een koninklijke yoga om de meester te worden van je eigen leven. Uiteindelijk kun je alles terug brengen tot het niveau van energie en daarmee de balans in jezelf te onderhouden of te herstellen. Met deze vorm van yoga vinden we balans tussen inspanning en ontspanning, vasthouden en loslaten, links en rechts, in en uitademen, lichaam en geest, hoofd en hart. 

 

 

Hoe werk ik

In mijn lessen beoefen je specifieke yogahoudingen die de energie stimuleren. De houdingen worden heel bewust en met volledige aandacht uitgevoerd. Afhankelijk van de persoon, groep of leeftijd varieer ik met flow of lang in de houding blijven. Zo leer je met aandacht het lichaam te voelen en kun je bewust onnodige spanning weg laten vloeien. Ademhaling is een essentieel onderdeel van de les.  Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

 

Aanbod

Weet je niet goed hoe je moet beginnen met yoga? Of ben je niet zeker of yoga bij jou past? Wil je meer zelfvertrouwen krijgen voordat je naar een bestaande groepsles gaat? Of wil je een 1 op 1 sessie voor een les op maat? Kies dan voor de  Individuele Yoga les.

Studenten en medewerkers van de UT in Enschede kunnen zich aanmelden voor de wekelijkse lessen. Deze afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM ten aanzien van de COVID 19 regels en worden online of fysiek gegeven.  Voor Duitstaligen geef ik in Alstatte (D) hatha en Yin yoga.

Kijk voor alle lesmogelijkheden, tijden en locatie onder lesrooster.

Individuele Yoga les

Wil je meer privacy, individuele begeleiding of ben je een selecte groep? Heb je blessures, komt het lesrooster niet overeen met jou agenda of vind je het lastig om je af te sluiten voor anderen in de les? Dan is mijn persoonlijke begeleiding een goede keus. Na ons mailcontact of telefonisch onderhoud zullen wij bespreken waarom en wat de reden is voor je (jullie) contact zodat de wensen en doelen kunnen worden afgestemd. 

Mijn jarenlange ervaring van diverse yogastijlen maakt dat er voor elke beperking een alternatief is die nieuwe inzichten geeft. Mijn doel is om tijdens een les de vele voordelen jou te laten ervaren. Dit kan zijn op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau zijn. Dit bereiken we middels yogahoudingen (asanas), ademhalings-oefeningen (pranayama) of (geleide) meditaties. 

Zo is er altijd iets interessants te ontdekken in de yoga en in jezelf. 

Yoga Online


Wekelijks geef ik vele Yoga en meditatielessen op de Universiteit Twente, aan medewerkers en studenten. Corona bracht nieuwe impulsen. Het online aanbieden van Yoga, adem en meditatie-lessen stond al langer op mijn wensenlijst.

Afhankelijk van de geldende regels ten aanzien van de COVID 19 zijn de lessen fysiek of online. Daardoor verzorg ik regelmatig sinds 2019 Online lessen voor verschillende organisaties. Dat kan tijdens een online colleges, middagpauze, vriendenbijeenkomst of bedrijfsyogales zijn. In overleg kan de les zelfs worden opgenomen. Zeer effectief om zitten en bewegen af te wisselen, maar vooral om tijdens de lange dagen thuis, ook de concentratie vast te kunnen houden.  

Mocht je informatie willen, vragen hebben of een afspraak willen maken, dan kun je contact met me opnemen via ron@yogateaching.nl