fbpx

Workshop Ademen (online of fysiek)

Hoe je ademt, weerspiegelt hoe je leeft. Vrij en open ademen laat je bewuster voelen en zet energie in beweging.

Adem halen doen we hele dagen en toch wordt de kracht vaak onderschat en wordt de adem veelal niet optimaal benut. De meeste mensen ademen onregelmatig, oppervlakkig of beperkt. Hoe je ademt, weerspiegelt hoe je leeft. Vrij en open ademen laat je bewuster voelen en zet energie in beweging. Het intensiveert elk deel van jou opnieuw. Iedere ademhaling bevestigt dat je leeft en dat je kiest om hier te zijn. De adem (spirit in het Latijn) laat je ervaren wie je bent, brengt je bij je passie, het Nu-moment en verruimt je bewustzijn.

Er is over het algemeen veel aandacht voor een juiste voeding en genoeg water drinken. Zonder vaste voeding of water kunnen we gerust uren en soms zelfs dagen. Toch zijn wij vaak meer bezig met onze voeding en vochtinname, dan ademen. Wanneer jij nu stopt met ademen stopt je hart binnen 10 minuten definitief met pompen. Dan is het toch heel raar dat we hier niet meer aandacht aan geven? 

Richt je aandacht, terwijl je dit leest, eens op je adem. Adem je diep en volledig in je buik of herken je een oppervlakkige adem? Is de manier hoe je uitademt ontspannen, een gemakkelijke vorm van loslaten of eerder een geforceerde manier van uitblazen? Zit je vaak hoog met je ademhaling? Heb je koude handen en voeten? Ervaar je vaak stress? Adem je te snel? Vind je het lastig om diep door te ademen? Heb jij veel last van benauwdheid? Of wil jij je gewoon beter ademen? Lees verder om te bepalen welke workshop voor jou het meest passend is.

Workshop Goed Ademen

Ik zie om me heen veel mensen die niet goed ademen. Uit onderzoek is gebleken dat 8 van de 10 mensen de ademhaling verbetert kan worden. Dat kan diverse oorzaken hebben en soms word je uitgenodigd om dieper te kijken, soms zal jij de reden hiervan nooit vinden en kan het verbeteren van je ademhaling het begin van juist een grote verandering zijn.

In de workshop van 75 minuten geef ik voorlichting en de informatieve setting  en gaan we meten of je goed ademt. In de uitgebreide workshop van 5 lessen gaan wij dieper in op de adem en worden 10 ademhalingstechnieken behandelt waar bij er altijd 1 of 2 bij zitten die bij jou passen. Hierdoor kun jij je ademhaling optimaliseren en Jij zet jezelf en je lichaam aan tot de optimale zuurstof verhouding. In beide Workshops adem je beter en bewuster naar buik en borst. Heb je ademoefeningen geleerd die je kunt toepassen in verschillende (kritieke) situaties en heb jij een bewuste stap gezet richting een geestelijke en fysieke gezondheid. Het in groepsverband ademen geeft een speciale dynamiek.

De ‘Goed Ademen’ ademtechnieken pas ik ook in de individuele sessies toe, zie hiervoor: https://www.yogateaching.nl/individuele-sessie/
Kijk voor de workshops in groepsverband die wekelijks worden gegeven, op de agenda: https://www.yogateaching.nl/agenda/

Afhankelijk van de grootte van de groep en locatie, werk ik met assistentie van aspirant coaches.

De Workshop kan zowel fysiek als online plaats vinden.

 

Workshop Transformerend Ademen

De transformerende ademhaling gebruikt de adem als instrument om jezelf te zuiveren om in werkelijke verbinding liefde, vreugde, heel-zijn te ervaren.  Een volledig verbonden adem begeleidt de doorwerking en transformatie van negatieve emoties en gedachten. Dit is een volledig natuurlijk en veilig proces. In plaats van het onderdrukken worden nu vreugde, vrede en liefde in deze voorheen afgesloten gebieden “geademd”. Gebieden waar emoties zijn vastgezet en opgeslagen kunnen pijnlijk aanvoelen. Door het ademen kun je hierin ontspannen en loslaten. Ook mentaal ga je verschil merken en je vrijer en opgeruimder voelen.

In deze workshop van 3 lessen gaan wij samen jouw adem onderzoeken. Door de speciale ademtechniek krijg je inzicht en zal duidelijk worden waar er groeimogelijkheden zijn op elk niveau die op van jou invloed zijn. Dat kan op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak zijn. Veel de de deelnemers ervaren deze ademtechniek als diep werkende onvergetelijke ervaring met diepe inzichten. Het in groepsverband ademen geeft een speciale dynamiek.

De ‘Transformerend Ademen’ ademtechniek pas ik ook in de individuele sessies toe, zie hiervoor: https://www.yogateaching.nl/individuele-sessie/
Kijk voor de workshops in groepsverband die wekelijks worden gegeven, op de agenda: https://www.yogateaching.nl/agenda/

Afhankelijk van de grootte van de groep en locatie, werk ik met assistentie van aspirant coaches.

De Workshop kan zowel fysiek als online plaats vinden.

 

Lees ook de enthousiaste Reviews van deelnemers hieronder.

Review

Gedachten die me al 17 jaar in de greep hielden werden me opeens helder en werd me bewust van deze belemmering.

Hanny

Gezondheidszorg medewerker

Ik slaap veel beter sinds ik de ademsessie heb gedaan!

Peter

Hovenier

Onder aangename en kundige begeleiding van Ron ten Voorde heb ik meegedaan aan een het blok van 3 weken verbonden adem halen. Het was een heel nieuwe ervaring. Een andere manier van waarnemen. Ik heb diepere lagen in mijzelf ontdekt. Uiteindelijk levert dat mij ontspanning op. Een aanrader voor wie open-minded is.

Carolien

Office medewerker

Dankjewel voor de fijne ademsessie gisteren! Ik was erg rustig na afloop, heb diep geslapen en ben rustiger wakker geworden. Dat betekent veel voor me 🙂

Ron

Business Service Ondernemer

Ik heb oude ideeën los kunnen laten en voel me de hele week al vrijer en meer ontspannen!

Gerrit

Belastingdienst Medewerker

Het geeft me zoveel energie, deze vitaliteit wil ik altijd blijven voelen.

Stefan

Ondernemer Retail

Mocht je informatie willen, vragen hebben of een afspraak willen maken, dan kun je vrijblijvend contact met me opnemen via ron@yogateaching.nl