fbpx

Pijn Bevrijding

Decennia oude oosterse wijsheden in combinatie met de hedendaagse psychologie kunnen transformerende inzichten brengen.

Wanneer je dagelijkse pijn ervaart of ziek bent is dat belemmerend en vaak van invloed op de kwaliteit van je leven. Dit kan een pijn zijn die langer duurt dan dat men normaliter zou mogen verwachten en kan chronisch zijn. In sommige gevallen is dat vanaf ongeveer 6 weken, in andere vanaf 3 tot 6 maand.  Dit kan zowel in je privé leven als op je werksituatie verregaande  gevolgen hebben. In veel gevallen zijn er resultaten te boeken die vooraf voor onmogelijk werden gehouden. Verlost van de pijn of tot een niveau waarbij het leefbaar wordt. In de gratis intake zal inzichtelijk worden in hoeverre jij in aanmerking komt en of een behandeling zinvol is. Veelal gaan klachten die behandelbaar zijn over pijnen die van buitenaf niet of nauwelijks zichtbaar zijn. 

Soorten pijn

Grofweg bestaan er drie verschillende soorten pijn:
            1. Neuropathische pijn of zenuwpijn.
            2. Chronische pijn of onverklaarbare pijn.
            3. Acute pijn of nociceptieve pijn.

Ik behandel de eerste twee genoemde pijnen, de derde niet.

Behandeling

De behandeling die voor de pijn zal worden ingezet is holistisch. De visie dat de werking tussen lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden is en in directe relatie met elkaar staan. Er is geen wondermiddel of wonderpil en daarom is het van belang om tijdens de intake een zo gespecificeerd mogelijke analyse te doen. Door middel van verschillende vragen worden alle factoren in kaart gebracht. Van daaruit volgt de behandeling.

Lengte traject

Je kunt niet verwachten dat pijnen die aanwezig zijn als sneeuw voor de zon verdwijnen. In gunstige gevallen komt er binnen ongeveer 6 weken resultaat en in andere gevallen kan er pas na 12 maand een meetbaar verschil worden ervaren. Het is nodig om een lange adem te hebben om gemotiveerd te blijven en vertrouwen te houden in de behandeling. Vooral als het resultaat even op zich laat wachten en langer duurt dan gehoopt. Overleg dit gevoel altijd om niet passief te worden.

Mechanisme

De mens heeft vanuit het instinctieve overlevingsmechanisme de eigenschap om zichzelf te beschermen tegen pijnen. Vanuit deze oer strategie is het van levensbelang om de pijn serieus te nemen. Want wanneer signalen, onbewust of bewust worden genegeerd, kunnen deze spanningen veroorzaken. Als deze vervolgens niet worden ontladen ontstaat er een blokkade die het patroon van pijn in stand kan houden. 

Omgeving

Je omgeving is erg belangrijk voor het erkennen van jouw pijn en het helpen en ondersteunen in momenten dat het psychisch zwaar is. Weet dat elk mens goede en slechte dagen heeft en hulp vragen menselijk is.

Meten is weten

In het begin van het traject worden verschillende variabelen vastgelegd. Deze getallen hebben relaties met zuurstof, ademhaling, stressniveau, hartslag en hartcoherentie. Afhankelijk van het pakket dat wordt gekozen, zal ook voeding en/of bloedanalyses worden onderzocht. 

Waar is de behandeling niet voor

Acute pijn die het gevolg is van een beschadiging of ontsteking in het lichaam. Als het lichaam geneest verdwijnt de pijn ook weer.

Pijn bevrijding in plaats van pijnbestrijding

Jarenlang wist ik niet hoe om te gaan met verkrampingen en pijnen in mijn lichaam. De reguliere gezondheidszorg kon mij geen antwoord geven op de dagelijkse zware rugklachten en benauwdheid die met medicatie onder controle werd gehouden. De pijnen waren echter wel de motivatie voor mij om in actie te komen. Ik ben aan de slag gegaan op zowel psychisch en fysiek niveau. Ben boeken gaan lezen, ik heb opleidingen en trainingen gevolgd. Via diverse workshops en door middel van cursussen heb ik me laten specialiseren en informeren.

Decennia oude oosterse wijsheden in combinatie met de hedendaagse psychologie hebben mij inzichten gebracht om een vrij en pijnloos leven te leven. Met deze opgedane kennis help ik nu dagelijks mensen de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Mocht je informatie willen, vragen hebben of een afspraak willen maken, dan kun je contact met me opnemen via ron@yogateaching.nl of ga naar de contact pagina en vul hier je gegevens in.