– Ron ten Voorde –

Van Ten Voorde Metaal naar Yogateaching. Een niet alledaagse carrièremove. Maar wel één die me veel heeft gebracht en niet alleen voor mezelf.

In mijn leven als 25 jaar zelfstandig ondernemer bleven gevoelens van stress komen en gaan en vaak maakte me dat onrustig. Ik heb altijd veel plezier gehad in sporten en andere fysieke uitdagingen maar die brachten mij nooit de rust die ik voor het eerst via de yoga mocht ervaren. Dat was mijn eerste aanzet om me te ontwikkelen tot yogadocent en coach wie ik nu ben.

Door de diverse yoga-opleidingen, verschillende workshops op het gebied van zelfontwikkeling, eigen ervaringen en cursussen rondom bewustzijn, adem (coach) en andere  opleidingen, heb ik een basis gecreëerd om mezelf geestelijk en lichamelijk fit te houden met het beoefenen van asanas (fysieke houdingen), meditaties, ademhalingsoefeningen en coaching technieken. Die opgedane kennis pas ik dagelijks toe.

Je balans vinden en houden is een samenspel tussen spanning en ontspanning waarbij de lichamelijke, emotionele en mentale aspecten op elkaar inwerken. Ik gun iedereen het krachtige gevoel dat je krijgt en de energie die vrij komt wanneer helderheid en ruimte word gecreëerd in alle lagen die op jou van invloed zijn. Uit ervaring weet ik dat het vervelend voelt om niet fit en rusteloos te zijn.

Mijn zoektocht naar een lichter leven heeft kennis gebracht die ik met toewijding en passie met jullie wil delen. Neem vooral contact met me op voor één van mijn lessen, coaching, stress release of burn-out gerelateerde klachten. Ook geef ik regelmatig voorlichtingen en workshops betreffend bovenstaande thema’s.  

Ik deel mijn aanbevelingen graag met je om de kwaliteit van leven je te verhogen:

  1. Asana’s
    Neem elke dag 10 minuten de tijd om  asana’s te doen.
  2. Mediteren
    Neem elke dag 20 minuten de tijd om te mediteren of volledig rust te nemen.
  3. Aanwezigheid
    Neem de gehele dag door regelmatig een paar seconden de tijd om aanwezig te zijn.

 

Namasté, Ron