fbpx

Meditatie

De grootste les die ik uit de meditatie heb gehaald, is dat ik niet mijn gedachten ben.

Meditatie levert je niet alleen rust en ontspanning op, maar een nieuw onderzoek van Harvard stelt vast dat meditatie letterlijk de grijze massa van het brein opnieuw aanmaakt in slechts acht weken. Verder blijkt dat meditatie een aanzienlijk effect kan hebben op klinische symptomen van maagdarmstelselaandoeningen, prikkelbare darmsyndroom (IBS) en inflammatoire darmziekte (IBD). En tot slot dat meditatie directe fysiologische effecten heeft, bijvoorbeeld op zuurstofverbruik, hartslag, bloeddruk, angstgevoelens en dus ook stress. Je kunt hieronder verder lezen wat mijn aanbod is.

Voordelen

De tien meest gehoorde voordelen van meditatie zijn:

  1. Het onder controle kunnen houden van emoties
  2. Compassie ontwikkelen
  3. Meer focus en concentratie
  4. Stoppen met het malen van gedachten
  5. Sterker immuunsysteem
  6. Minder angst
  7. Lagere bloeddruk
  8. Minder eenzaamheid
  9. Betere slaap
  10. Voorkomen van depressie

Mogelijkheden

Mediteren kun je leren. Dagelijks even mediteren geeft direct resultaat. En iedereen kan het.

Als meditatiedocent begeleid ik cursisten vanaf simpele concentratie oefeningen naar zelfstandig mediteren. Dit kan zowel in de Nederlandse taal als in het Engels voor bedrijven en particulieren, fysiek en online. Middels mijn jarenlange persoonlijke ervaringen, eigen opleidingen en vele gegeven meditatiecursussen is het mogelijk om kennis over jezelf en meditatie te gaan ontdekken.  

Meerdere keren per jaar start ik met een serie van 10 weken (online) meditatietraining. Tijdens deze wekelijkse lessen leer je om te mediteren. Neem ik je mee ontspanning. En ervaar je zelf hoe krachtig dit is voor je lijf en je geest, waardoor je dit vanzelf vaker gaat doen. Hiervoor krijg je ook tips van mij tijdens de lessen.

Kijk op de pagina ‘Agenda’ naar de eerst volgende Cursussen of stuur een bericht naar ron@yogateaching en wellicht dat met jou aanmelding (minimaal 6) de cursus kan starten.

Vanwege Burn-Out klachten was ik zoekende. Op internet vond ik deze meditatiecursus en de Online training paste goed in mijn schema. Een aanrader voor als je een ‘tool’ zoekt om rust momenten zoekt! Goed in mijn vel en waardevolle inzichten gehad.

Wil

Wat ik zo waardevol heb gevonden is de verschillende technieken en eigenlijk hoe simpel de ademtel meditatie overal is toe te passen. Ik gebruik deze nu zelfs overdag als ik merk dat ik het contact met  mezelf verlies. Aanrader!

Frank

Manager administratie kantoor

Een aanrader voor als je onder deskundige begeleiding stappen wil zetten in meer bewustzijn over wat meditatie doet op je persoonlijkheid. Dankjewel Ron, ik ben vrijer en open.

Petra

Voeding consulent

Ik was op zoek naar een manier om uit de onophoudelijke stroom van gedachten te stappen. Ik heb een mooi leven maar zocht naar meer rust. De mediatiecursus heeft me laten zien dat deze rust te vinden is in mezelf.

Leonie

Student

Als absolute beginner in de meditatiewereld heb ik positieve ervaringen overgehouden aan deze cursus. Het is maar goed dat je me gevraagd hebt om mee te doen, anders was ik er misschien nooit of veel later mee in aanraking gekomen. Dan had ik wat gemist.

Door met meer mensen de cursus tegelijkertijd te volgen voel ik voor mezelf een soort van “stok achter de deur”. Wat ik waardevol vond is het (na)vragen hoe je die avond erbij zit en hoe je een meditatie oefening hebt ervaren. Dat maakt voor mij dat ik erover na moet denken en er woorden aan moet geven. Dit voorkomt bij mij dat het snel weg ebt of gedachtenloos verdwijnt.

De kaars meditatie was voor mij de mooiste oefening en deze doe ik zelf thuis vaker. Maar überhaupt een moment van stop zetten en stil zitten is het meest waardevolle wat ik van de cursus mee neem. Vaker een moment van rust inbouwen en scannen hoe ik me voel zonder alsmaar door te rennen in de waan van de dag.

Ron, bedankt dat ik mee mocht doen en bedankt voor je inzet voor mij (ons)!!

anoniem

Ik ben de meditatiecursus gaan volgen omdat niet helpende gedachten nogal eens een loopje met me nemen. Omdat dit ten koste gaat van mijn aandacht, mijn concentratie en mij bij tijd en wijle belemmert in mijn functioneren. Zowel privé als werkgerelateerd.

En ik dus op zoek was naar een middel om mijn aandachtsspier te trainen, deze omschrijving komt overigens van Ron maar dekt zeker de lading.

En zo schoof ik vol goede moed aan bij de online cursus meditatie. Om vervolgens uit te vinden dat de meditatievormen van Ron in combinatie met de nodige zelfdiscipline voor wat betreft dagelijkse oefening op mij een hele positieve uitwerking hebben. Betere focus, meer grip op mijn gedachten, kan mezelf vrij snel ‘terughalen’ als ik weer eens wegdroom, alerter op ademhaling en spanning in mijn lijf, energieboost tussen werkzaamheden door.

Kortom, meditatie maak onderdeel uit van mijn leven van alledag. Met Ron als bekwaam en uiterst prettige docent. Categorie aanrader.

Mijn ervaringen

De grootste les die ik uit de meditatie heb gehaald, is dat ik niet mijn gedachten ben. Ik ben de toeschouwer/ observator en kijk dus naar mijn gedachten. Stel je maar eens voor wanneer je een gebroken been hebt, dan ben jij toch ook niet je gebroken been!? Maar wie ben ik dan wel zul jij je afvragen?

Vragen en antwoorden die mij in mijn eigen meditaties levenswijsheid hebben gebracht die ik jou ook gun. Onderbouwt met vele wetenschappelijke studies maakt dat er vele positieve voordelen aan mediteren zitten. Eenmaal geleerd heb je een tool om om jezelf je leven lang gezond te houden.

Mocht je informatie willen, vragen hebben of een afspraak willen maken, dan kun je contact met me opnemen via ron@yogateaching.nl.