fbpx

– MEDITATIE –

Als meditatiedocent begeleid ik cursisten vanaf simpele concentratie oefeningen naar zelfstandig mediteren. Veel deelnemers zijn jou al voorgegaan. Dit kan zowel in het in de Nederlandse taal als in het Engels voor bedrijven en particulieren.

Door te mediteren:

  • Slaap je beter
  • Betere focus
  • Minder stress
  • Ervaar je een gelukkiger leven

MIJN ERVARINGEN:

Meditatie heeft me veel gebracht en dat doet het nog steeds. Ik mediteer niet meer elke dag en eigenlijk ook weer wel… 

De grootste les die ik uit de meditatie haal is dat ik niet mijn gedachten ben. Ik ben de toeschouwer/ observator en kijk dus naar mijn gedachten. Stel je maar eens voor wanneer je een gebroken been hebt, dan ben jij toch ook niet je gebroken been!? Maar wie ben ik dan wel zul jij je afvragen? Tijdens mijn meditaties gaan en gingen mijn ervaringen voorbij het aardse en toch ervaar ik het als volledig aanwezig zijn, alsof ik vanuit een soort van gewichtloosheid aan het reizen ben. Daar zit tegelijkertijd ook het gevaar en is een begeleiding van een ervaren docent belangrijk om niet de helderheid te verliezen en in de verleiding te komen om hele dagen te mediteren en het aardse te ontvluchten. 

 

Door de focus te verschuiven van de geconditioneerde “IK” naar mijn essentie neem ik afstand van eventuele emoties en maakt me direct rustiger, dit voelt als een soort meditatie met open ogen, ik voel me vredig en mijn zenuwstelsel kalmeert. Maar ook vroeg in de morgen op tijd opstaan om even tijd voor mezelf te nemen en met gesloten ogen de rust in mezelf te voelen, contact met mijn innerlijke te maken, behoort tot een terugkerend iets , afhankelijk naar de behoefte die ik voel. Ik besef me dat dit het resultaat is geworden van vele uren mediteren. Niemand kan jou of mij vertellen wanneer je dit bereikt en hoeveel jij daar voor nodig hebt. Wel zie ik bij mijn cursisten tussen 6 en 10 weken een positieve verandering en genoeg ervaring om zelfstandig te kunnen mediteren.

Onderbouwt met vele wetenschappelijke studies maakt dat er vele positieve voordelen aan mediteren zitten. Een betere slaap, voorkomen van Burn-out, groter bewustzijn en verhogende kwaliteit van leven en nog vele andere voordelen die het mediteren waard maakt.

 

Kijk voor lestijden en locatie onder lesrooster.

Informeer naar workshops, cursussen en of lopende lessen over meditatie. Voor meer info of aanmelden  via ron@yogateaching.nl of klik op onderstaande button om naar de contactpagina op de website te gaan.

BLIJF OP DE HOOGTE MET MIJN NIEUWSBRIEF

Mailinglist:

You have Successfully Subscribed!