fbpx

Hoofdstuk 3

Pascale Bruinen

Ik ben Pascale Bruinen. Ik ben schrijver, spreker en mental coach op het vlak van de mind-body connectie, het zelfherstellende vermogen van het lichaam en gezondheidsbevordering met behulp van mindset. Op deze gebieden verzorg ik ook workshops en lezingen, zowel in groepsverband als individueel. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige. Dankzij meditaties, affirmaties en visualisaties heb ik na een zware operatie geen enkele pijnstilling nodig gehad (nog geen paracetamol!) en ben ik supersnel hersteld.

Mijn laatste boek heet ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ (AnkhHermes, 2021). Dit boek is enerzijds gebaseerd op harde wetenschap en anderzijds op inspirerende persoonlijke verhalen van mensen die op een succesvolle manier de eigen regie hebben genomen over hun gezondheid, onder wie diverse mensen met kanker en ikzelf.

Mijn science based aanpak leert je hoe je door middel van meditaties, affirmaties en visualisaties je hersenen kunt trainen om:

  • zo goed mogelijk om te gaan met een moeilijke diagnose;
  • zo min mogelijk angst en zoveel mogelijk vertrouwen in jezelf, je lichaam en je behandeling te krijgen (en te houden);
  • je geestelijk optimaal voor te bereiden op een medische behandeling (bijvoorbeeld chemotherapie of bestraling) of een operatie;
  • nieuwe positieve gezondheidsovertuigingen te ‘downloaden’ in je systeem.

Ik ben tevens eigenaar van de Academie voor Zelfherstel, een online kenniscentrum voor alle bewezen effectieve zelfherstelinterventies. De Academie voor Zelfherstel beschikt over een unieke database waar je alles kunt vinden wat wetenschappelijk aantoonbaar werkt om je gezondheid te bevorderen of om beter om te leren gaan met bepaalde beperkingen. Voor mensen met kanker zijn er verschillende aanbiedingen van deskundige en ervaren trainers die met jou aan de slag kunnen gaan. Ook beschikt de Academie voor Zelfherstel over een webshop met daarin diverse zelfherstelproducten die uitermate geschikt zijn voor mensen met kanker.

Het is mijn missie om je met behulp van mijn wetenschappelijke kennis en mijn eigen ervaringsdeskundigheid te leren hoe je jouw denk-, voel- en verbeeldingskracht bewust in kunt zetten om je gezondheid en leven in de best mogelijke richting te sturen.

Ron ten Voorde

Mijn naam is Ron ten Voorde. Op mijn 48e verkocht ik mijn metaalbedrijf dat ik 20 jaar succesvol runde in mijn geboortedorp Haaksbergen. Ik volgde mijn hartsverlangen, wou meer uit mijn leven halen en mijn passie meer invulling geven. Tegenwoordig help ik al ruim 10 jaar mensen met het vinden van hun rust, gezondheid en geluk. Dat doe ik door middel van het faciliteren van yoga, adem en meditatie lessen en workshops. Daarnaast zet ik me in als coach om mensen individueel te begeleiden in persoonlijke processen op alle aspecten van het leven.

In de zoektocht naar mijn eigen gezondheid heb ik veel methodes bestudeerd, onderzocht en uitgeprobeerd. Met deze wijsheid, die een combinatie is tussen de westerse psychologie en de wijsheden uit het oude India, heb ik de diepe overtuiging dat een holistische kijk een duurzame investering is in jezelf. Vanuit dat inzicht heb ik reeds vele cliënten mogen begeleiden.

Toen ik in 2021 een lezing bijwoonde van Pascale, werd mijn aandacht getrokken door haar heldere uitleg over het helingsproces van een mens na diagnose. Na enkele mooie gesprekken kwamen we tot de conclusie dat we elkaar op een waardevolle wijze konden aanvullen op aspecten waar we zelf minder kennis van hadden.

Onze gezamenlijke wens is om betaalbare, online toegankelijke en praktisch toepasbare lessen aan te bieden voor mensen met de diagnose kanker. Na intensief voorwerk zijn we tot 5 modules gekomen die afzonderlijk kunnen worden doorlopen of als één pakket kunnen worden afgenomen tegen een staffelkorting.