fbpx

WIL JIJ OOK WETEN:

OF JOUW ADEMHALING GOED, MATIG OF SLECHT IS EN DIT BINNEN 2 MINUTEN GRATIS ONTVANGEN?

Het is bijzonder dat de meeste mensen veel aandacht hebben voor gezond eten en voldoende drinken maar veelal geen of weinig aandacht ten aanzien van het voldoende ontvangen van zuurstof. Dit terwijl juist de combinatie van eten, drinken en de adem, de optimale verbranding kan brengen voor voldoende energie gedurende de dag en voor goede prestaties.
Ben jij nieuwsgierig of jouw ademhaling goed, verbetert of misschien zelfs slecht is? In de test zitten specifieke vragen die nadat jij deze ingevuld hebt, informatie en helderheid brengen over welke stappen jij kunt nemen.
Inmiddels heb ik (Ron ten Voorde) al bijna duizend mensen persoonlijk contact gehad die op zoek waren naar verbetering of optimalisatie van hun adem. Dat vind plaats in mij yogalesssen maar ook via individuele of groepscoaching.
Keer op keer zie ik dat er een bepaald patroon is waarbij wij spreken van een dysfunctionele adem en dat deze gepaard gaat met klachten waarvan de meeste mensen niet weten dat deze hier uit voortkomt.
Voor degene die op een snelle en toegangkelijke manier een test wil doen en de uitslag in de mail wil ontvangen heb ik deze test ontwikkelt. Van hier uit kun je keuzes maken die (verdere) klachten kunnen voorkomen en de vitaliteit bevordert.

Je ontvangt o.a.

Of jij goed, matig of slecht ademt
Een score in je mailbox snel en digitaal
Een score die elke keer opnieuw kan worden getoetst
Inzicht in welke verschillende klachten in relatie staan tot de ademhaling
Meten is weten is het bewijs
Support op aanvraag
Kortom: Een snelle manier om er achter te komen of jij werk te doen hebt en wellicht de stap gaat zetten naar optimalisatie of meer gezondheid. Het verbeteren van de ademhaling is een bewezen en wetenschappelijk onderbouwde methode die rechstreeks invloed heeft op je mentale en emotionele gezondheid.

Ik help dagelijks mensen met hun ademhaling en krijg vaak terug dat ze niet wisten dat een goede ademhaling zo’n verschil kon maken

GEWERKT VOOR O.A.

Meten is weten

Veel mensen ademen onvolledig of niet goed. Dit is bijna altijd (uitzondering daar gelaten) het gevolg van stress of een nare gebeurtenis in je leven die een grote impact heeft gehad. Dit kan kortstondig zijn geweest of voor een langere tijd, in beide gevallen kan het leiden naar een chronisch dysfunctioneel adem patroon.
Als baby ademde jij volledig en gezond naar je buik. Als je op dit moment niet goed ademt kun je stellen dat de adem verandert is maar dat deze dus ook weer beter kan worden. Dat geeft bij de meeste mensen weer hoop.
Als je eenmaal de test hebt gedaan kun je deze na een bepaalde periode deze opnieuw vergelijken om te bepalen of er verbeteringen hebben plaats gevonden en gemotiveerd wordt om door te gaan.

Over mij 

Mijn naam is Ron en in mijn vorige baan als zelfstandig ondernemer ervaarde ik erg veel stress. Dagelijkse pijn in mijn rug en benauwdheid waardoor ik kortademig was. Deze klachten waren de aanzet om te onderzoeken wat mij zou kunnen helpen. Diep van binnen geloofde ik dat het anders kon. Mijn eerste yogales was de start voor een grote verandering en inmiddels heb ik bijna duizend mensen geholpen in het veranderen en ervaren van meer vitaliteit en gezondheid. Het inzetten van ademhalingsoefeningen heeft mijn leven compleet verandert. Het is mijn passie om met mijn opgedane kennis  mensen te helpen met een goede ademhaling.

Kwaliteit van je leven verhogen?

en goede ademhaling kan inderdaad een aanzienlijke invloed hebben op de algehele kwaliteit en welzijn van jouw leven. Het doen van deze test kan de eerste stap zijn om jebewust te worden van de ademhaling. Hier zijn enkele manieren waarop een goede ademhaling jouw leven van kan verbeteren:

1. Stressvermindering
Diepe, rustige ademhaling activeert het parasympathische zenuwstelsel, wat het ‘rust en herstel’-systeem van het lichaam is. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning.

2. Verhoogde energie
Een juiste ademhaling kan helpen om het lichaam efficiënter van zuurstof te voorzien, wat kan leiden tot meer energie en vitaliteit.

3. Verbeterde concentratie
Een goede ademhaling kan de zuurstoftoevoer naar de hersenen verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere concentratie, focus en helder denken.

4. Emotionele regulatie
Ademhalingstechnieken kunnen mensen helpen om emoties beter te beheersen. Bewuste ademhaling kan de emotionele reactie op stressvolle situaties verminderen en helpen bij het beheersen van stemmingen.

5. Betere slaapkwaliteit
Diep ademhalen kan ontspanning bevorderen en het lichaam in een staat van rust brengen, wat kan leiden tot betere slaap.

6. Verbeterde longfunctie
Ademhalingsoefeningen kunnen de longcapaciteit vergroten en de longfunctie verbeteren.

7. Bevordering van ontgifting
Diepe ademhaling stimuleert de bloedsomloop en helpt het lichaam afvalstoffen efficiënter af te voeren.

8. Versterkte immuunrespons
Een ontspannen ademhaling kan het immuunsysteem ondersteunen door het lichaam in een toestand van herstel te brengen.

9. Bevordering van mindfulness
Het beoefenen van bewuste ademhaling kan mensen helpen om in het moment te blijven en mindfulness te cultiveren.

10. Pijnverlichting
Sommige ademhalingstechnieken kunnen helpen bij het verminderen van pijn, vooral bij chronische pijnklachten.

Als ademcoach help ik mijn klanten door hen bewust te maken van hun ademhalingspatronen, hen te leren hoe ze diep en volledig kunnen ademhalen en hen te begeleiden bij het implementeren van verschillende ademhalingstechnieken in hun dagelijkse routine. Het is belangrijk om je klanten aan te moedigen om consistent te oefenen en om hen te helpen bij het vinden van de technieken die het beste bij hun behoeften passen.