fbpx

Coaching

Ontdek de kracht van verandering en investeer in jezelf

Met jouw hulpvraag gaan we aan de slag. De pijn, ongemak of beoogde verandering is het startpunt van ons gezamenlijke onderzoek. Iedereen krijgt uitdagingen in zijn leven waardoor je groeit, stil blijft staan of simpelweg niet weet hoe er mee om te gaan. Veelal zijn we ons niet of onvoldoende bewust van datgene wat we bij ons dragen. Het voorkomt dat we vrij zijn en met kracht, passie en liefde in het leven kunnen staan.  

Elke coaching die ik faciliteer, is vanuit het holistische gedachtegoed; een samenwerking op 4 niveaus die – mits in harmonie – gezondheid en vreugde brengt.  Een dergelijke balans in jezelf vinden is soms een lastige klus, echter sterk aan te bevelen. Hoe eerder je begint met de investering in jezelf des te eerder jij jouw weg vind naar balans en geluk. Ik fungeer als spiegel voor jouw blinde vlekken. Soms confronterend maar altijd stimulerend.

Ons eerste contact

In een vrijblijvend gesprek maken we kennis en ontdekken we of er een klik is om aan de slag te gaan. Een belangrijk aspect voor mij is dat je voldoende gemotiveerd bent om de verandering die je voor ogen hebt ook samen te behalen. Als we besluiten tot coaching is stap één het onderzoeken van jouw situatie; waar word jij momenteel gelukkig van en waar zitten jouw energielekken en belemmeringen? En waar zou je mee aan de slag willen en waar wil jij over 1 jaar staan? Samen bepalen we je doelen en evaluatie is een onderdeel van het proces. 

Doorbreken van patronen

In de gesprekken houd ik je een heldere spiegel voor. Dit kan confronterend zijn, maar het doel ervan is het verhogen van je bewustwording, de start van een nieuwe weg. Die nieuwe weg kan wat hobbels hebben. Bijvoorbeeld een ‘onhandig’ gedragspatroon waar je in vast zit. Ik help je deze te doorbreken. Het resultaat is keuzevrijheid. Keuzevrijheid om gedrag in te zetten dat jou gelukkiger, veerkrachtiger en effectiever maakt. 

Herstel- of ontwikkeltraject op maat

Afhankelijk van jouw vraag en persoonlijkheid pas ik op maat mijn coaching technieken toe. In overleg kijken we naar je doelen en intenties en bepalen we de lengte van jouw traject. Door het uitzetten van strucuur komen de wensn binnen handbereik. Aan het einde van een traject evalueren we de weg die je af hebt gelegd en het eindresultaat.

Mijn stijl van coachen

Mijn stijl van coaching is een persoonlijke vorm waarbij ik intensief en actief mee kijk over je schouder. Als lichaamsgerichte coach luister ik naar de signalen die jouw lichaam ons geeft. Fysieke ongemakken, hoe staat het met je ademhaling, ervaar  je stress of slaap je slecht. De wijsheid van ons lichaam zijn we in de westerese maatwchappij bijna vergeten. De grootste transformaties komen voort uit het erkennen van je diepste  kwetsbaarheden die zich gaandeweg zich zullen aandienen.  De sessies van 1,5 tot 2,5 uur zijn erop gericht om veranderingen teweeg te brengen die jou (terug) in je eigen kracht zetten.

Methodes en technieken

In alle coaching vormen maak ik gebruik van verschillende technieken zoals bijvoorbeeld: yoga, meditatie, hartcoherentie, transformerend ademen, goed ademen, ademtest, innerlijk kindwerk, traumaherstelwerk,  (her)programmeren van je brein, diverse methodes zoals TEA, EFT, TRE en regressiemethodes. Ik pas op maat toe, om groei te bewerkstelligen.

Coachingsvormen

Eén op één coaching

Persoonlijk contact via afspraak in mijn praktijk of nader te bepalen locatie. Tijdsduur vanaf 30 minuten  en trajecten

Online coaching

Persoonlijk contact na afspraak via video call of telefoon. Locatie en plek willekeurig. Tijdsduur vanaf 30 minuten

Ademcoaching

Coaching met specifieke aandacht voor de ademhaling. In mijn praktijk of nader te bepalen locatie of online.

Wil je direct een sessie of afspraak maken? Boek dan via mijn online boekingssysteem.

Voorkom burn-out

Zo af en toe stress ervaren is niet ernstig maar mocht je het idee hebben dat je in de gevarenzone blijft zitten, zoek dan persoonlijke begeleiding. Door tijdige stresspreventie vermijd je uitval en vervelende klachten.

Pijnbevrijding

Wanneer je dagelijkse pijn ervaart of ziek bent, is dat belemmerend en vaak van invloed op de kwaliteit van je leven. Dit kan een pijn zijn die langer duurt dan dat men normaliter zou mogen verwachten en kan chronisch zijn. Jarenlang wist ik niet hoe om te gaan met verkrampingen en pijnen in mijn lichaam. De reguliere gezondheidszorg kon mij geen antwoord geven op de dagelijkse zware rugklachten en benauwdheid die met medicatie onder controle werd gehouden. De pijnen waren echter wel de motivatie voor mij om in actie te komen. Maak vrijblijvend een afspraak om samen te onderzoeken of ik iets voor jou kan betekenen.

Waar is de behandeling niet voor:

Acute pijn die het gevolg is van een beschadiging of ontsteking in het lichaam. Als het lichaam geneest, verdwijnt de pijn ook weer.

Reviews

Ron is naast coach een fijne gesprekspartner. Vanwege Burn-Out klachten regelde mijn werkgever een afspraak. Een paar jaar geleden zou ik dit zweverig hebben gevonden, nu heb ik aan den lijve ervaren dat niet alles vooraf te bedenken valt. Weer goed in mijn vel en ontzettend veel geleerd.

Willy

Salesmanager

Bedankt Ron voor de professionele begeleiding. 20 jaar langs specialisten, ziekenhuis en reguliere instellingen, morfine pleisters en artsen konden niet brengen wat jij hebt gebracht. Ik ben verlost van dagelijkse pijnen en belemmerende gedachten.

Franc

Zelfstandige Computerservice

Ik miste de passie in mijn priveleven en werk. Het leek wel alsof mijn hart op slot zat. Ik kon de liefde voor mezelf en ook  voor mensen om me heen die me dierbaar zijn, niet meer voelen. Ik was afgesloten. Met specifieke oefeningen en huiswerk voelde ik me na 5 sessie’s weer vrij, compleet en open.

Penny

Beleidsmedewerker

Mocht je informatie willen, vragen hebben of een afspraak willen maken via de mail, dan kun je contact met me opnemen via ron@yogateaching.nl