fbpx

Coaching

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit resulteert bij geestelijke problemen vaak in fysieke, mentale of emotionele beperkingen. Via verschillende methodes breng ik je terug naar jouw basis waarin alle wijsheid aanwezig is en je leert te herstellen.

Het lichaam geeft ons veel informatie die we vertalen naar jouw behoeftes op dit moment. Het kan zijn dat je spanning onbewust vasthoud en soms is een (adem)sessie voldoende om je balans terug te vinden. Soms ligt de oorzaak iets dieper en willen er gebeurtenissen uit het verleden gezien en gevoeld worden. 

Zo werk ik

In een vrijblijvend gesprek maken we kennis en ontdekken we of er een klik is om aan de slag te gaan, een belangrijke voorwaarde voor onze samenwerking. Als we besluiten een traject te starten is stap één het onderzoeken van jouw situatie; waar word jij momenteel gelukkig van en waar zitten jouw energielekken en belemmeringen? En waar zou je mee aan de slag willen en waar wil jij over 1 jaar staan? Als klant ben jij degene die dat bepaalt. Ook bepaal je welke resultaten je wil behalen met het traject. Deze zullen we samen bewaken door regelmatig te evalueren. Ik behandel alles wat we bespreken als strikt vertrouwelijk en zal, tenzij op jouw verzoek, niets met derden delen.

Doorbreken van patronen

In de gesprekken houd ik je een heldere spiegel voor. Dit kan confronterend zijn, maar het doel ervan is het verhogen van je bewustwording, de start van een nieuwe weg. Die nieuwe weg kan wat hobbels hebben. Bijvoorbeeld een ‘onhandig’ gedragspatroon waar je in vast zit. Ik help je deze te doorbreken. Het resultaat is keuzevrijheid. Keuzevrijheid om gedrag in te zetten dat jou gelukkiger, veerkrachtiger en effectiever maakt. 

Herstel of ontwikkeltraject op maat

Afhankelijk van jouw vraag en persoon pas ik op maat coachingstechnieken toe. In overleg bepalen we het aantal sessies van jouw traject en de duur van een sessie (1 tot 1,5 uur). Aan het eind van het traject evalueren we de weg die je af hebt gelegd en het eindresultaat.

Mijn stijl van coaching is een persoonlijke en positieve vorm van begeleiding die erop gericht is mensen te veranderen vanuit hun eigen kracht. Ik heb ervaren dat de veranderingsmogelijkheden liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.

Coachingsvormen

Een opsomming van mijn coaching methoden:

  • Één-op-één coaching
  • Transformerend coachen
  • Coaching online (Videobellen, bellen, mail)
  • Wandelcoaching
  • (Adem)Coaching

Burn-Out en Stress release

Burn-Out is de benaming voor het signaal van het lichaam dat je energie verliest die niet word aangevuld tot het niveau waarin jij je comfortabel voelt. De klachten beperken zich vaak niet tot je hoofd, maar kunnen op allerlei plekken in je lijf opduiken. Ook is er een duidelijk verband tussen het krijgen van een burn-out en je ademhaling. Helaas komt het steeds vaker voor en is er de laatste jaren een toename van Burn-Out klachten. We leven een 24 uurs economie en met de komst van de mobiele telefoon zijn we (bijna) altijd bereikbaar. Dat brengt een grote druk met zich mee en vaak in combinatie met eigenschappen van prestatiedrang, geen nee kunnen zeggen, gezien willen worden of erfelijke factoren ontstaan spanningen die niet op een natuurlijke manier worden ontladen. 

Middels verschillende benaderingen en afhankelijk van jou persoonlijke situatie gaan we een  hersteltraject uitzetten. Dat kunnen enkele sessies zijn of een langere reeks afhankelijk van de mate van klachten. Gemiddeld brengen 3 sessies een goed resultaat die je een veel beter gevoel geven, een helder inzicht brengen, hoe verder en wat kan ik er zelf aan doen om dit te voorkomen.

Boek je sessie of afspaak via mijn online boekingsysteem

Laden...

Review

Ron is naast coach een fijne gesprekspartner. Vanwege Burn-Out klachten regelde mijn werkgever een afspraak. Een paar jaar geleden zou ik dit zweverig hebben gevonden, nu heb ik aan de lijve ervaren dat niet alles vooraf te bedenken valt. Weer goed in mijn vel en ontzettend veel geleerd.

Willy

Salesmanager

Bedankt Ron voor de professionele begeleiding. 20 jaar langs specialisten, ziekenhuis en reguliere instellingen, morfine pleisters en artsen konden niet brengen wat jij hebt gebracht. Ik ben verlost van dagelijkse pijnen en belemmerende gedachten.

Franc

Zelfstandige Computerservice

Ik miste de passie in mijn prive leven en werk. Het leek wel alsof mijn hart op slot zat. Ik kon de liefde voor mezelf, maar ook voor mensen om me heen, die me dierbaar zijn, niet meer voelen. Ik was afgesloten. Met specifieke oefeningen en huiswerk voelde ik me na 5 sessie’s weer vrij, compleet en open.

Penny

Beleidsmedewerker

Ik kan je helpen bij

Psychische klachten

– Piekeren
– Moeilijk kunnen ontspannen
– Je opgejaagd voelen
– Prikkelbaarheid
– Emotioneel schommelt
– Lusteloosheid
– Niet meer kunnen genieten van
dingen
– Gebrek aan zelfvertrouwen
– Schuldgevoelens
– Depressie
– Angsten
– Slechte concentratie
– Vergeetachtigheid
– Onzekerheid
– Angsten
– Jezelf niet begrijpen

 

Lichamelijke klachten

– Chronische pijn
– Extreme vermoeidheid
– Slaapproblemen
– Hoofdpijn
– Maagpijn
– Darmklachten
– Duizeligheid
– Lichamelijke pijnen
– Spijsverteringsproblemen en
slechte eetlust
– Ademhaling problemen

 

 

Andere klachten

– Het ervaren van specifieke
stress
– Symptomen Burn-out klachten
– Bij ziekte thuis
– Relatieproblemen
– Verslavingsproblemen
– Vatbaarder voor ziektes
-(On)verklaarbare fysieke en
geestelijke klachten

-Eetproblemen

 

 

Herken jij jezelf in één of meerdere problemen? Geen zorgen, ik kan je waarschijnlijk goed helpen. Heb je behoefte aan een gesprek en wil je in actie komen? Neem direct via de knop hieronder contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

BLIJF OP DE HOOGTE MET MIJN NIEUWSBRIEF

Mailinglist:

You have Successfully Subscribed!