fbpx
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

WENSEN EN GRENZEN

17 maart 2024 10:00 am 5:00 pm

‘Uit je hoofd in je lijf’

Laat jij makkelijk over je grenzen gaan of ga je er onbedoeld zelf bij anderen overheen? Geef jij meer dan je ontvangt? Of geef jij de ander – ongevraagd en onvoldoende afgestemd – wat jij eigenlijk zelf zou willen  krijgen? ‘Pleaser of controlfreak’, erg verschillend is de onderliggende dynamiek meestal niet..

Als jij je hierin herkent, heb je waarschijnlijk ook last van gevoelens van spanning, onrust, irritatie en/of boosheid, vermoeidheid of zelfs uitputting. In je zakelijke en/of privérelaties merk je dat er een ongelijkwaardigheid of afhankelijkheid ontstaat, waarbij je het contact met jezelf en jouw eigen wensen en grenzen verliest. De verbinding met jezelf èn de ander komt onder druk te staan of wordt zelfs (soms bij herhaling) verbroken. Als reactie op die kwetsing verval je vaak opnieuw in je patroon van pleasen of overnemen. Om uit deze vicieuze cirkel te komen, is oefenen in een veilige situatie, waarin niet veel op het spel staat, belangrijk. Alleen dan kun je in je lichaam leren voelen hoe het is om je verlangens uit te spreken en je grenzen serieus te nemen. Met de bedoeling dat je dit uiteindelijk ook kan toepassen in situaties waar het er echt op aan komt. 

De workshop wensen en grenzen is gebaseerd op het model ‘Wheel of Consent’ van Betty Martin. Het model is geen theorie maar biedt een veilig kader voor praktische oefeningen waarbij je leert hoe je tot ‘consent’ (overeenstemming) kan komen en blijven. Consent gaat over een gesprek of actie tussen 2 of meer mensen over wie wat wil doen en voor wie het is. Pas als er overeenstemming is, gaan we wat doen. Maar wat als je er gaandeweg achter komt dat iets wat je dacht te willen toch niet fijn is? Kan je dan alsnog bijstellen of nee zeggen? Of ga je volhouden en verdragen om maar niet te hoeven kwetsen? En hoe ga je om met de grenzen van anderen als jij iets echt heel graag wilt? In de workshop doen we praktische oefeningen. Fysieke aanrakingen (al dan niet gewenst) zullen in deze workshop nooit seksueel van aard zijn.

Je kunt je alleen aanmelden, of met een vriend(in), je partner of collega. Als je bekend bent met fysiek en/of seksueel geweld waarvoor je nog niet individueel in behandeling bent (geweest), is deze workshop mogelijk nog niet geschikt.

Je draagt gemakkelijk zittende kleding en bent bereid je open en kwetsbaar op te stellen. Voor de ‘potluck’ lunch neem je zelf iets mee. 

PRAKTISCHE INFORMATIE
◊ Aanmelding : Schriftelijk
◊ Bijdrage : €110,- of €200,- per stel
◊ Inloop : 9.45 start om 10.00 tot 17.00
◊ Locatie: Enschede
◊ Aantal: Minimum 16, max. 20 
◊ Disclaimer: Bij minder dan 16 personen zal restitutie plaats vinden en de dag geannuleerd.

In de webshop kun je een plek reserveren voor jezelf individueel
of als tweetal: Klik op de link om naar de webshop te gaan:

Individueel: https://www.yogateaching.nl/product/wensen-en-grenzen-individueel/
Tweetal: https://www.yogateaching.nl/product/wensen-en-grenzen-tweetal/

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur mij of Tabitha, info@pelpsychotherapie.nl dan een mail!