fbpx

Mannen Cirkel

Mannencirkel

30 juni 1:00 pm 6:00 pm

Wil je meer uit het leven halen?

Ron en Mark bundelen hun kennis!

Beiden zien dat er behoefte is om als mannen onder elkaar te zijn. In een setting waarbij er onderwerpen aan bod mogen komen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling in het man-zijn. De dynamiek die ontstaat wanneer mannen bij elkaar komen, nodigt uit om in je kracht te komen staan door alles in onszelf te omarmen. Kwetsbaarheid is daarin een belangrijk element waar in het dagelijkse leven niet altijd ruimte voor is. Hier willen wij die ruimte samen creëren en elkaar versterken. 

We stelden een programma samen met oefeningen die we zelf als transformerend hebben ervaren en goed werken voor groepen. Problemen worden tot uitdagingen getransformeerd. Kom in je kracht staan! Aan het einde van de dag delen we gezamenlijk ons eten. Neem iets mee om samen de Pot Luck te delen.

To be a man

Wat betekent het om een man te zijn?
Een man heeft compassie en opent zijn hart naar zichzelf en zijn dierbaren.
Een man creëert discipline in zijn leven en zorgt daarmee voor zijn omgeving en zichzelf.
Een man durft zijn kwetsbaarheid te tonen en zich te openen naar zijn naasten.
Een man kent zichzelf door en door, zodat hij zich niet afhankelijk hoeft te voelen. 
Een man weet dat hij gewaardeerd is en zoekt daarbij geen validatie of bevestiging.
Een man ziet zijn angsten onder ogen en leert daarvan om deze lessen weer door te geven.
Een man houdt rekening met de aarde en alle levende wezens.
Een man is bezig met zelfonderzoek en bekijkt zichzelf vanuit mildheid.

En zo leg ik mijzelf als man van alles op te moeten zijn, vanuit streven, goed willen doen, er moeten zijn voor de ander. Naast het beeld wat ik heb meegekregen vanuit de maatschappij, familie en omgeving over hoe je als man mag en hoort te zijn. We zijn als man kind geweest en daarin is de jongen met ons meegegroeid. We kunnen gemis hebben ervaren, eenzaamheid of andere situaties waar bepaalde mechanismen ons in het heden nog weg houden van onze ware kracht. Alles is al aanwezig in ons!

Als man mag ik toegeven dat ik niet alles weet.
Als man mag ik mij verdrietig, boos of blij voelen door wat er om mij heen en in mij afspeelt.
Als man neem ik mijn ruimte om mij te uiten in wat voor hoedanigheid ook.
Als man vind ik het soms lastig om mijn hart te openen naar mijn dierbaren.
Als man weet ik dat als ik mijn emoties voor mij houd daar last van krijg.
Als man hoef ik mijzelf niet schuldig te voelen over het verleden, ik mag leren van deze momenten.
Als man leer ik andere beslissingen te maken en onthoud ik wat niet heeft gewerkt in het verleden.
Als man erken ik mijn sensitiviteit en sta ik open om dit als een kracht te zien.

Over ons

Ron is een creatieve ondernemer die 20 jaar lang zijn eigen metaalbedrijf runde. Hij ontwikkelde echter ook teveel spanningsklachten en moest concluderen dat de materie waarmee hij zich bezig hield letterlijk en figuurlijk te koud voor hem was. Na het volgen van zijn eerste yogales was hij verkocht. Ron rondde vervolgens met succes een opleiding tot yogadocent en ademcoach af. Met warm hart geeft hij inmiddels eveneens al ruim 15 jaar lang mannenyoga, yoga- en meditatielessen aan medewerkers en studenten van de UT en individuele (adem)coaching. Sinds enkele jaren verzorgt hij eveneens adem- en ijsbadworkshops voor zowel particulieren als bedrijven.

Mark is een initiatiefnemer en stelt vragen bij onderwerpen die niet altijd van dagelijkse orde zijn. Als ervaringsdeskundige op het gebied van oplossingsgericht werken en leven, heeft hij al mooi werk kunnen doen, zowel intern als extern. Zo geeft hij sinds een jaar Hatha Yoga en Yin Yoga en raakt hij geïnspireerd door de mensen om zich heen. Daarnaast voelt hij een drive om mensen te begeleiden in hun eigen processen en dat doet hij op verschillende manieren. Als zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg en mede facilitator/ begeleider bij Your Sacred Journey. Daar ondersteunt hij mensen in een ceremoniële setting om tot inzicht te komen. In Aadorp heeft hij een eigen adempraktijk waar 1 op 1 sessies gegeven worden. Met aandacht voor jouw proces sta ik open om je bij te staan en te inspireren. 

Praktisch:

Datum: Zondag 30 juni van 13.00 tot 18.00 (Inloop vanaf 12.45)
Plaats: Enschede
Bijdrage: €50,-
Deelnemers: Minimaal 6, maximaal 12

We nodigen jullie van harte uit om deel te nemen.

Neem de eerste stap naar een leven van kracht en voldoening. Reserveer je plek door een email te sturen maar ook voor eventuele vragen naar marksloot1991@gmail.com.  Ook kun je contact opnemen door te bellen met Mark +31 (0) 6 14 64 32 63 of Ron +31 (0) 6 53 44 50 01