fbpx

Ademen

De manier waarop jij ademt weerspiegelt hoe jij in het leven staat.

Adem halen doen we hele dagen en toch is er bij de gemiddelde mens weinig kennis over de juiste manier van ademhalen. Ook ik heb jarenlang de adem onderschat en veelal niet optimaal benut. De vele voordelen en kennis van ademtechnieken, die hun oorsprong veelal kennen vanuit (yoga) stromingen uit het oude India, worden steeds populairder en worden zelfs met wetenschappelijke proeven onderbouwt.  Je adem heb je altijd ‘bij je’ en is, op de juiste manier ingezet, een heel effectieve manier om jezelf te ontspannen. Maar ook om trauma te verwerken of om dagelijks beter met allerlei stressfactoren om te kunnen gaan. 

In onze westerse maatschappij ervaren de meeste mensen regelmatig stress vanwege de toenemende drukte door Social media, mobiele telefonie, computers en toenemende werkdruk, om enkele voorbeelden te noemen. Stress voor een korte tijdperiode hoeft geen nadelig effect op ons te hebben. Echter als dit te vaak en te lang is raken we opgebrand, gestressed, krijgen we vermoeidheidsklachten, ontwikkelen we een burn-out of we worden soms ziek met onverklaarbare symptomen.

Wat kan de ademhaling voor jou doen?

De adem is één van de meest directe manieren om jezelf te observeren, maar ook een gezonde manier om patronen te veranderen zonder medicijnen. Alleen door de ademhaling al te optimaliseren in stress situaties, heb je rechtstreeks invloed op je gemoedstoestand en uiteindelijke je algehele gezondheid. Dit is zowel op fysiek als op geestelijk niveau.

Hoe werk ik?

Tijdens een vrijblijvend gesprek bekijken we samen welke manier van ademcoaching voor jou geschikt is. Dit kan individuele begeleiding zijn, variërend van 1 tot meerdere sessies. Het kan ook zijn dat we uitkomen op een online sessie, die jou voldoende handvatten geeft om daarna zelfstandig met de oefeningen aan het werk te gaan. Maar ook een workshop ademen in groepsverband behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de sessies zet ik verschillende ademtechnieken in. Afhankelijk van jouw situatie en proces. Elke methode heeft weer een ander effect op je en een eigen specifieke functie of eigenschap.

Aanbod

Binnen mijn praktijk bied ik diverse mogelijkheden aan om met je adem aan het werk te gaan. Alle sessies, workshops en trainingen zijn er op gericht jou de regie te geven, waarmee je blijvend verandering kunt bewerkstelligen en stress in je leven reduceert. Je kunt bij mij terecht voor:         

Wil je direct een sessie of afspaak maken? Boek dan via mijn online boekingsysteem

Klachten patronen

Lichamelijke klachten

– Chronische pijn
– Extreme vermoeidheid
– Slaapproblemen
– Hoofdpijn
– Maagpijn
– Darmklachten
– Duizeligheid
– Lichamelijke pijnen
– Slaapapneu
– Niet uitgerust s’morgens wakker worden
– Spijsverteringsproblemen en
slechte eetlust
– Benauwdheid
– Gevoel van zuurstoftekort
– Kortademig
– Tintelingen in vingers en voeten
– Koude handen en of voeten
– Hyperventilatie

Psychische klachten

– Piekeren
– Moeilijk kunnen ontspannen
– Je opgejaagd voelen
– Prikkelbaarheid
– Emotioneel schommelt
– Lusteloosheid
– Depressie
– Angsten
– Slechte concentratie
– Vergeetachtigheid
– Angsten
– Jezelf niet begrijpen

Andere klachten

– Het ervaren van specifieke
stress
– Symptomen Burn-out klachten
– Bij ziekte thuis
– Relatieproblemen
– Verslavingsproblemen
– Vatbaarder voor ziektes
– (On)verklaarbare fysieke en
geestelijke klachten

Mocht je informatie willen, vragen hebben of een afspraak willen maken via de mail, dan kun je contact met me opnemen via ron@yogateaching.nl